Op een goede manier afscheid nemen?

Samen op weg naar nieuw werk

Soms kom je als werkgever en medewerker (gezamenlijk) tot de conclusie dat het tijd is voor een nieuwe stap. Bijvoorbeeld omdat je wil doorstromen en dit binnen de organisatie zelf niet mogelijk is. Soms is er sprake van onenigheid over de uitvoering van de functie of heb je te maken met boventalligheid, het bedrijf /de afdeling waar je werkt houdt ermee op of slankt af. Je wil of moet de organisatie verlaten. Soms krijg je weer een baan binnen hetzelfde bedrijf, maar soms ook niet. Dan moet je buiten het bedrijf een andere baan gaan vinden en is er sprake van outplacement. Wat te doen in dat geval?

Een wijde blik verruimt het denken.

Met een outplacement traject van Loopbaanpunt kan jij ondersteunt worden naar een leuke passende baan. De kunst is om vanuit rust uit te vinden wat jouw volgende stap wordt.

Ieder traject verloopt op een andere manier. Voor de één betekent het dat je eerst het afscheid een plek geeft. Een ander kan direct aan de slag met netwerken en solliciteren. In veel gevallen is een budget voor outplacement vastgesteld. Middels een kennismakingsgesprek kunnen we een inschatting maken welke dienstverlening voor jou van meerwaarde kan zijn, zodat wij een op een maatgericht voorstel kunnen maken.

Samen bepalen wij de route; uiteraard zet jezelf de stappen om het vervolg aan je loopbaan te geven.

Duurzame loopbaanontwikkeling is de essentie van onze dienstverlening. Wij bevragen, spiegelen, coachen, trainen en zoeken actief met jou mee naar mogelijkheden, zodat jij een weloverwogen volgende stap in jouw loopbaan kan zetten.

Zin om eens van gedachten te wisselen? 

Waar staan wij voor? 
Wij zijn betrokken, informeel en staan voor intensieve begeleiding. Daarnaast hechten wij veel belang aan een duidelijke communicatie en worden wij uiteindelijk ook blij van meetbare resultaten. Maar wij hebben vooral passie voor ons vak!

Wij gaan voor een wereld waarin iedereen fluitend en gezond naar zijn werk gaat. En, net zo belangrijk, fluitend thuiskomt en jij?